Antara pinggan melamin dan pinggan pakai buang, mana pilihan kita apabila membuat makan- makan? Pasti ada alasan tersendiri apabila kita membuat pilihan antara dua jenis pinggan tersebut.
Selalunya mereka yang memilih untuk menggunakan pinggan melamin adalah mereka yang lebih mementingkan kepuasan kepada tetamu ketika makan.
Boleh dikatakan semua orang yang mengusahakan perniagaan penyediaan makanan akan menggunakan pinggan melamin. Belum pernah lagi terjumpa yang menggunakan pinggan pakai buang.
Mereka hanya menggunakan pinggan dan piring pakai buang bagi tujuan makan makanan ringan seperti laksa, bubur kacang dan pencuci mulut.
Bagi yang memilih pinggan pakai buang, tujuan utama adalah untuk memudahkan mengemas apabila selesai majlis.Tak perlu basuh. Sebaliknya hanya masukkan dalam plastik hitam dan buang.
Manakah pilihan kita???
Kepada sesiapa yang memerlukan peralatan penyediaan makan untuk apa- apa majlus makan- makan boleh hubungi saya.
*** 017 6371728 ***
No comments:
Post a Comment